Wie zijn wij?

Jurrien Baretta
Na meer dan 20 jaar in maritieme techniek te hebben gewerkt werd het tijd om daarnaast wat andere dingen te onderzoeken en ontwikkelen. Ik heb altijd al een passie gehad voor duurzame energie en (moes)tuinieren. Toen ik er achter kwam dat het mogelijk is warmte te genereren uit compost was mijn belangstelling natuurlijk direct gewekt want hiermee kan ik een combinatie maken van dingen die ik belangrijk vind en waar ik blij van word.

Mijn doelstelling is het ontwikkelen van duurzame, circulaire energiebronnen met gebruikmaking van de intelligentie van de natuur. In het geval van de Turbomeiler komt daar dan ook nog een prachtig bodemverrijkend (rest)product uit voort dat weer de basis kan vormen voor nieuwe energiebronnen zoals groenten en fruit.

Naast mijn activiteiten voor Turbomeiler doe ik vanuit mijn bedrijf Retta freelance opdrachten in de maritieme wereld, onder andere voor Optimarin.

Hans Struiksma
Technicus in hart en nieren. Eigenaar van Do-Kennemerland. Een bedrijf dat zich richt op opwekking van hernieuwbare energie en opslag van energie. Do-K wil de maker zijn als het gaat om de energie transitie.

Deeltijd docent elektrotechniek en werktuigbouw aan de bedrijfsschool van Tata. De tijd die daarnaast overblijft steek ik in duurzame projecten.